Hosszú vagy teljes életre vágyunk?

Ki ne ismerne legendásan hosszú életű emberektől származó egészségbiztosító hatású életvezetési tanácsokat? Marika néni 98 lesz, pedig egész életében dohányzott, Pista bácsi a százon túl számol, és minden reggel megiszik egy féldeci kisüstit… Mindig örülünk, ha sokáig, aktívan élő idősekről hallunk, ám ezek a tanácsok aligha válnának be mindenkinél. Mégis mit tehetnénk, hogy mi is megtaníthassuk még dédunokáinknak a fára mászást?

A végtelenbe és tovább?

A bevezetés nem költői túlzás volt.

A várható élettartam olyan mértékben nő ugyanis, hogy a dédszülőség megérésének a valószínűsége a társadalom széles rétegében egyre valószínűbb, még gyermekeink és unokáink időben kitolódó családalapítása mellett is.
Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyenek leszünk, ha elérjük ezt a kort. A napjaink híradásaiból ömlő gondatlanságokhoz és félrediagnosztizálásokhoz viszonyítva nem a fára mászó jövőbeli idősek hada jut eszünkbe. Nézzük meg, mire juthatunk, ha bevonjuk a képletbe a profi egészségbiztosítás lehetőségét.

Doktor óvja a királynőt!

II. Erzsébet, az Egyesült Királyság királynője 93 évesen is kitűnő egészségnek örvend. Örömmel bújik színes öltözeteibe, sétáltatja kedvenc, corgi fajtájú kutyáit, különböző látogatásokon vesz részt, amelyek közül nem egyet a közönséges, mindenki számára elérhető vasúton tesz meg. Ami talán ennél is irigylésre méltóbb, az a dinamizmus, amellyel dédunokáihoz tud fordulni. A királyi család pedig egyre növekszik, legutóbb Harry herceg kisfiát üdvözölhették – a királynő pedig mindig ott van a fontos pillanatokban. A „hogy csinálja?” kérdésre egyszerű a válasz: a lehető legmagasabb színvonalú orvosi stáb áll rendelkezésére, egyfajta királyi egészségbiztosítás gyanánt.

Csak rang mellé jár a biztonság?

Sokáig élni tehát csak királyi luxuskórházak felügyelete mellett lehet? A történet tanulsága természetesen nem ez.

Nem kell arisztokrata családból származnunk ahhoz, hogy minőségi egészségügyi ellátásban legyen részünk.
Egy ideális társadalomban alapvető jogunk kellene, hogy legyen az alapvető tény, hogy nem omladozó falak és ötvenéves orvosi műszerek mellett küzdenek az életünkért alulfizetett orvosok. Mégis napról napra ezt látjuk, nem csoda, ha az emberi körülmények között folyó orvoslás túlzás nélkül luxusnak tűnik. Egy jól megválasztott egészségbiztosítás a bizonyíték arra, hogy ez egy nagyon is földhözragadt lehetőség. Még spórolhatunk is vele: jóval olcsóbb, mint a magánorvossal járó váratlan kiadások vagy az állami kórházban elkért hálapénzek összessége.

A jó egészségbiztosító örökké tart

Persze, ez mind szép, mondhatjuk, de nemcsak a fiatalság mulandó, hanem az egészségbiztosítók szolgáltatási kerete is… Valóban, a legtöbb helyen egy bizonyos kor felett nem biztosítják az embert.

Létezik azonban olyan magán egészségbiztosító, ahol akár 100 éves korunkig biztosított ügyfelek lehetünk!
Ehhez természetesen nem árt olyan életmódot felvennünk, ami nem azonos a bevezetésben említett Marika néni és Pista bácsi praktikáival. Válasszuk inkább Erzsébet királynő életmódját. A színvonal királyi, az árszínvonal cseppet sem – a dédunokák pedig maholnap itt ugrálnak a fejünk tetején. Ha tényleg meg akarjuk élni, még ma kell tennünk érte. Az egészségbiztosítás pedig erős hátvédet biztosít.