A megbízható egészségbiztosítás 3 ismérve

“Rábíznám az életemet is a helyi kórházra.” Ez az a mondat, amit napjainkban nem sokszor hallhatunk, ám az élet olyan helyzeteket szülhet, amikor nincs választásunk: vakon kell egyensúlyoznunk az állami egészségügy bizonytalan talaján. Épp ezért, ha valaki magán egészségbiztosításra vált, szeretné kizárni ezeket a bizonytalanságokat – cikkünk abban segít, hogyan válasszunk valóban megbízható egészségbiztosítást.

1. Ne mi legyünk az első ügyfelek…

Minden kezdet nehéz. Ahogy a fodrászokat sem hagyják még életük első hajvágásnál felügyelet nélkül dolgozni, és az orvosok is hosszú rezidens évek után válhatnak önállóvá, úgy

olyan magán egészségbiztosítóhoz sem szívesen választanánk, ami fiatalos lelkesedéssel – és tapasztalatlansággal – ténykedik az ügyeinkben.
Persze, biztosító céget nem pályakezdő zöldfülűek szoktak alapítani. Megbízható egészségbiztosítást keresve mégis nézzünk utána a nemzetközi kiterjedtségnek, az ügyfelek számának és hogy a biztosítót számon tartják-e az üzleti életben.

2. Boldoguljanak nélkülünk is!

Ha megbízható egészségbiztosítás, akkor tényleg a méret a lényeg. Nem érdemes a kis biztosítókat keresni – és ez nem kegyetlenség vagy elitizmus. Ha az egészségünkről van szó, ki akarna pengeélen táncolni?

Minél nagyobb helyet és presztízst foglal el a választott cég a biztosítók világában, annál komolyabb befektetésekkel rendelkezik – ez pedig garancia a minőségére.
Mivel az egészségbiztosítás több cég, szolgáltató együttműködésén alapul, érthető módon mindenki csak azzal szeret együtt dolgozni, aki erősíti a jó hírnevét.

3. Egy megbízható egészségbiztosítás nem csak magyarul tud

Bár megpróbálkozhatunk vele, itt elsősorban nem az a fontos, hogy a választott cég minden dolgozójától nyelvvizsgát követeljünk. Sokkal inkább arról van szó, hogy egy megbízható egészségbiztosítás jelen van a nemzetközi egészségügyben. Miért fontos ez?

Ha egy biztosító nem a magyar piac szűkös kereteiben gondolkodik, nagyobb a valószínűsége, hogy a minősége is túlmutat az itthoni egészségügy megszokott szintjén.
Ráadásul ha bármi olyan betegséggel, problémával találkozunk, amelynek megoldásához még a kiváló magyar magánintézmények sem elég felszereltek, a határok nem állhatnak a gyógyulás útjába. Ha vagyunk olyan tudatosak, hogy a magán egészségbiztosításra váltunk, legyünk kicsit nyomozók – nem fogjuk megbánni!